Юнайтед премина през Стоук за Купата на Лигата 19.12 | 00:05

Уест Хям изрита Тотнъм от турнира

От Божидар Азманов

Манчестър Юнайтед се справи със Стоук Сити при визитата си на "Британия стейдиъм" и след победа с 2:0 се класира на полуфинал в турнира за Купата на лигата. 

Головете за гостите паднаха през второто полувреме, когато се получи и по-добър двубой. През първата част лошите атмосферни условия не създадоха предпоставки за качествен двубой. Над "Британия" се сипеше силна градушка, а мачът дори бе прекъснат за известно време.

През второто полувреме "червените дяволи" натиснаха своя противник и благодарение на две грешки в защитата на Стоук постигнаха своето. Първо в 62-та минута Ашли Йънг откри с мощен шут от дистанция, а в 78-та Патрис Евра оформи крайния резултат с красиво изпълнение.

В другия двубой от тази вечер Уест Хям шокира Тотнъм и след обрат, и краен резултат 2:1 изхвърли "шпорите" от турнира за Купата на Лигата.

На "Уайт Харт Лейн" домакините бяха по-добрият тим през по-голямата част от мача и заслужено поведоха след гол на Емануел Адйебайор в 68-та минута. Матю Джарвис и Модибо Майга обаче донесоха успеха на "чуковете" в лондонското дерби съответно в 80-та и 85-та минути.

Това бе втора поредна загуба за Тотнъм от градския съперник през този сезон, което се случва за първи път от 1966 година насам.

Повече за двубоите от турнира за Купата на Лигата в Англия вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени