Юношите до 17 години се класираха за елитния кръг на Евро 2013 24.10 | 18:16

"Лъвчетата" на Методи Деянов продължават напред за сметка на Испания

От Даниел Любомиров

Българският национален отбор за юноши до 17 години се поздрави с отличен успех 4:1 над Азербайджан в Сливен по пътя си към класиране на Европейското първенство през 2013-та година.

Така младите възпитаници на Методи Деянов оглавяват квалификационна Група 4 и ще продължат в следващата фаза на пресявките, за сметка не на кой да е, а на Испания. "Ла Рохита" победи Полша с 1:0 в другия мач от днес, при което събра 6 точки.

В класирането обаче лидер е България с 6 пункта, колкото имат "дружина полска" и големия фаворит Испания. За съжаление на иберийците обаче, тяхната голова разлика директните двубои с България и Полша е 1:1, което ги елиминира автоматично от борбата за продължаване напред.

"Лъвчетата" и поляците са съответно първи и втори, защото в директните двубои съотношението на попаденията им е 2:2, с което изхвърлят "Ла Рохита" от борбата.

Елитният кръг ще се изиграе през пролетта, като 28-те класирали се за него ще бъдат разделени в 7 групи и само победителите ще получат правото да играят на европейските финали.

Юношата на Литекс Кирил Десподов и играещият за Новара Алеко Алеков вкараха по две попадения за изразителната победа на "лъвчетата". Хакимов в 67-ата минута се разписа в актива на гостите, но те бяха напълно разпиляни от българите в срещата.

Още в 3-ата минута офанзивният халф на Левски Антонио Вутов изведе Десподов сам срещу вратаря на гостите и за него не остана друго освен да открие резултата. В 28-ата пък бе ред на Алеков да демонстрира голмайсторските си качества, след като засече топката с глава и я оплете в мрежата за 2:0.

Отново Десподов бе в прегръдките на съотборниците си в 50-ата минута, наказвайки грешка в защитата на Азербайджан за 3:0. Само 4 минути след почетния гол за азерите Алеков възстанови преднината от 3 попадения на българите с премерен изстрел за крайното 4:1.

Водещи

Най-четени