Юношите на България загубиха от Германия в евроквалификация 22.03 | 15:30

Младите "лъвове" паднаха с 1:2 и остават с 1 точка преди последния мач

От iNews.bg

Младата надежда на Левски Радослав Цонев вкара почетното попадение при поражението на юношеския национален отбор с 1:2 от връстниците Германия.

Играчите до 17 години на Александър Димитров записаха първа загуба в елитния квалификационен кръг за Европейското първенство в тази възраст, което ще се проведе в Словения от 5-ти май.

Двубоят се игра в Бремен на "Везерщадион", тъй като германците са домакините на последната пресявка за еврофиналите, като младите ни "лъвове" участват на този етап за първи път.

Макс Мейер реализира два бързи гола за Бундестима в 7-ата и 18-ата минута, с които осигури комфортен аванс за немците в ранен етап от двубоя. Като цяло те продължиха да бъдат по-опасния отбор на терена, но и възпитаниците на Александър Димитров създадоха шансове за гол.

Именно след един от тях в 57-ата минута Радослав Цонев се разписа, за да върне интригата в срещата и да намали на 2:1.

Ентусиазмът на младите "лъвове" доведе до още няколко възможности за попадение, но с пропуск се отчете Цонев, а в даденото от съдията продължение на 80-те минути вратарят ни Георги Китанов спаси опасен изстрел на Марк Оливер Кемпф.

Така България записа първа загуба в елитния квалификационен кръг, като остава с 1 точка в класирането, спечелена при нулевото равенство с Португалия в първия мач.

Германия вече има 6 точки и почти сигурно ще завърши на първата позиция в таблицата, след като по-късно днес играят именно португалците с Турция.

Следващият мач на българския национален отбор е срещу южните ни съседи на 25-ти март отново от 13:00 часа.

Състав на Александър Димитров:

Георги Китанов, Денислав Мицаков (53' - Алеко Алеко), Любомир Илиев, Мики Орачев, Петър Чобанов, Стивън Петков (56' - Кирил Десподов), Никола Колев (капитан), Станислав Дрянов, Радослав Цонев, Милчо Ангелов (75' - Георги Минчев), Борислав Цонев (жълт картон)

Водещи