Юп Хайнкес: Очаквайте битка на гиганти 25.04 | 10:43

Наставникът на Байерн Мюнхен каза, че резултатът от първия мач дава леко предимство на баварците, но прогнозира изключително тежък мач на "Сантяго Бернабеу"

От Мариян Найденов

Старши-треньорът на Байерн Мюнхен Юп Хайнкес даде пресконференция пред медиите преди днешния ½-финал от Шампионската лига срещу Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу".

По-рано вчера това стори и колегата му Жозе Моуриньо, а Хайнкес очаквано сподели прогноза за тежък реванш в испанската столица. Първата среща завърши с победа 2:1 за баварците, но бившият наставник на "кралския клуб" е наясно, че истинската битка за класиране на финала тепърва започва.

"Допреди две седмици всички казваха, че Барселона е най-силният тим в света. Но сега Реал Мадрид спечели срещу тях, което прави мача на "Бернабеу" много труден за нас", отбеляза опитният специалист.

"Резултатът в първия мач ни дава съвсем леко предимство. През този сезон Реал Мадрид вече доказаха, че са способни да бележат забележително количество голове. Ние обаче разполагаме с добър баланс между отбрана и атака, поради което можете да се приготвите за отличен футбол. Предстои битка на гиганти", продължи Хайнкес.

Седем футболисти на Байерн висят с жълти картони преди реванша, като евентуална санкция на "Бернабеу" би ги извадила от евентуален финал в Мюнхен. Хайнкес обаче довери, че това не го притеснява.

"Не съм притеснен от това. Можем да играем агресивно и без да получаваме картони", посочи той.

Мадридският ежедневник "Марка" излезе със заглавие, че "Байерн го очакват дълги 90 минути" на "Сантяго Бернабеу", но Хайнкес отговори иронично, споделяйки: "Тези 90 минути може да се окажат дълги и за Реал".

Водещи

Най-четени