Юсейн Болт потвърди участие на старта в Брюксел през септември 08.08 | 20:00

Ямаецът ще участва на последното за тази година състезание от Диамантената лига, потвърдиха организаторите на турнира

От Константин Симидчийски

Най-бързото човешко същество на Земята Юсейн Болт ще участва на последния за тази година турнир от Диамантената лига по лека атлетика в Брюксел на 16 септември, потвърдиха днес организаторите на мероприятието.

Първоначалният план на Мълнията бе да сложи край на сезона си след Световното първенство в Даегу, но в крайна сметка ямаецът промени решението си, което и зарадва изключително много организаторите в Брюксел.

Така Юсейн Болт ще си вземе едноседмична почивка след планетарния шампионат в Южна Корея, където ще защитава титлите си на 100 и 200 метра, след което ще участва в бягането на 100 метра в Загреб. Дни след това ямаецът ще отпътува за Брюксел, където му предстои участие в дисциплината на 200 метра.

В настоящия момент Юсейн Болт поделя първото място на 200 метра в Диамантената лига с американеца Уолтър Дикс, като и двамата притежават по 12 точки в своя актив. Двамата ще се изправят един срещу друг както на 100, така и на 200 метра по време на Световния шампионат в Даегу, който ще се проведе в периода между 27 август и 4 септември.

В Брюксел Болт ще премери сили и с французина Кристоф Льометр, който е европейски шампион в бягането на 100 и 200 метра, осъществявайки сериозен прогрес през настоящия сезон. Очаква се на 200 метра в белгийската столица да бяга и Уолтър Дикс, което ще превърне старта в един от най-интересните на тази дистанция за годината.

Водещи

Най-четени