Юсейн Болт се чувства готов за Световното първенство 26.08 | 10:40

"Мечтата ми е да стана легенда, а първата стъпка минава през Даегу", категоричен бе ямаецът

От Константин Симидчийски

Сънародникът и главен конкурент на Юсейн Болт в спринта на 100 метра - Асафа Пауъл за може би първи път засенчи медийната слава на Светкавицата с неочакваното си оттегляне от Световното първенство в Даегу заради контузия.

Въпреки суетата около изненадващата вест обаче, централна роля в пресконференцията на отбора на Ямайка за дългоочаквания форум отново изигра олимпийският шампион и световен рекордьор на 100 и 200 метра, който демонстрира увереност, че ще защити титлите си в двете дисциплини, без значение от конкуренцията и формата си през сезона.

"Не мисля, че съм оптимално подготвен да бягам за 9.5 секунди, но съм сигурен, че ще съм доста бърз", заяви ямайската стрела. "За пръв път чувам за оттеглянето на Пауъл", кратко отклони въпросите за отсъствието на конкурента си Болт, който още веднъж повтори плана си да стане "легенда" в спринта.

"Всеки има своята мечта. Моята е да стана легенда и ще продължа да работя за това. Първата стъпка минава през това състезание, втората - през олимпийските игри в Лондон. Много хора казват, че вече съм легенда, но аз не съм съгласен".

"Готов съм за световното първенство. Този сезон е като завръщане за мен. Много други спринтьори записаха добри времена. В същото време не се намирам в оптимална форма, но съм концентриран изцяло върху стартове и знам, че ще успея", допълни спринтьорът, който навърши 25 години преди броени дни.

Болт няма да участва в щафетата на Ямайка на 4 по 100 метра.

Водещи

Най-четени