Ясен Петров: Нищо не зависи от Левски 18.05 | 17:04

Старши треньорът на "сините" подчерта, че играчите ще направят всичко възможно, за да се класират в Европа, но съдбата на им вече не е в техни ръце

От Краси Киров

Наставникът на Левски Ясен Петров призна, че в отбора има много кадрови проблеми преди предстоящото гостуване на Видим Раковски от предпоследния кръг на А група и подчерта, че "сините" ще направят всичко възможно, за да се класират в Европа, но съдбата на им вече не е изцяло в техни ръце.

"Имаме много кадрови проблеми. Дъстли Мюлдер няма да пътува. Башлиев и Данчо Милиев също имт проблеми. Не мога сега да ви кажа кой ще играе като десен бек, тъй като е редно футболистите да го научат от мен, а не от пресата. Христо Йовов от вчера тренира на пълни обороти и ако днес е добре, ще бъде на разположение за мача.

Шансовете да играят някои от юношите са реални. В групата ще има такива, но ще преценяваме дали ще започнат. Заминаваме със здравите футболисти, за да търсим победа.

Не съм букмейкър и не мога да давам проценти за шансовете на Левски да се класира в Европа. Изпуснахме шанса да държим нещата в свои ръце и сега някой трябва да свърши това, което ние не можахме. Трябва да вземем мачовете си до края. Всеки сам може да си направи програмата лесна или трудна. Ние трябва да подходим концентрирано.

Трябва да направим всичко възможно за да няма подценяване. Вижадте, че често се случват изненади в шампионата, всеки дава максимума срещу всеки, така че не може да подценяваме никого", сподели специалистът на пресконференцията преди последната тренировка в София.

Попитан ще остане ли в клуба и след края на сезона, когато на треньорската скамейка ще застане Илиян Илиев и дали Христо Йовов ще продължи да играе за Левски, Ясен Петров отговори: "Не мога да ви кажа ще остана. Нека свърши сезонът. Трябваше да вземем максимума до края. Взехме три точки от Берое, сега ни остава да вземем още 6. Не мога да правя генерални оценки за сезона, за да кажа дали сме се провалили. Има още два мача.

Няма как да знам какво е бъдещето на Йовов. Според мен, ако е здрав, може да играе добър футбол."

Бившият треньор на пловдивските Ботев и Локомотив не пожела да коментира теми свързани с Николай Михайлов и предполагаемото му участие в пътен инцидент тази сутрин. Той обаче заяви, че присъствието на играчи, които в момента не играят за Левски на тренировките не затруднява процеса на подготовка на отбора. В последните дни с тима тренират Валери Божинов, Веселин Минев и Николай Михайлов, а от вчера на "Герена" се завърна и Станислав Ангелов.

"Присъствието на тези футболисти не ни е разсейвало. Нормално е да им позволим да се готвят с нас. Голяма част от тях са минали през Левски и за нас е чест, че тренират с нас. Дано са ни предали добро настроение, важното е утре да си свършим работата", категоричен бе Петров.

Той изрази надежда, че утре времето в Севлиево ще е по-благосклонно и терена на стадион "Раковски" ще е в добро състояние.

"Знаем прогнозата за времето. Има надежда, че в късния следобед дъждът ще спре. Теренът там е хубав и се надявам, че домакините ще се погрижат всичко да е на добро ниво", заключи специалистът.

Водещи

Най-четени