Ясни са съперниците на Лукойл Академик за Юрочалъндж 22.12 | 14:04

"Студентите" излизат срещу два израелски и един руски отбор

От Николай Драганов

Станаха ясни съперниците на българския шампион Лукойл Академик в турнира Юрочалъндж. Това са израелските Барак (Нетаня) и Макаби (Хайфа), които останаха втори в своите групи - "В" и "D". Третият тим, който ще застане на пътя на "студентите" в следващата фаза е руският Спартак (Санкт Петербург) с бившия играч на българския тим Перо Антич в състава си.

Макаби (Хайфа) приключи участието си в група "В" с актив от три победи и три поражения. Отборът е на последно място в местното първенство, като през миналия сезон е завършил 4-и.

Барак (Нетаня) е 8-и в първенството на Израел. Отборът зае второто място в група "D" с актив от 3 победи и 3 загуби, а през миналия сезон е играл на полуфиналите в местното първенство.

Спартак (Санкт Петербург) пък спечели група "А" с актив от 5 победи и една загуба. Руският тим завърши миналия сезон на седмо място в първенството, а в момента е пети.

Втората фаза на Юрочалъндж стартира на 18 януари, като Лукойл ще има за задача да спечели визита в Хайфа на местния Макаби в първия си мач от втората фаза на турнира.

Ето и пълна програма за всички предстоящи срещи от групата на българския шампион:

18.01: Макаби - Лукойл Академик, Спартак - Барак
25.01: Лукойл Академик - Спартак, Барак - Макаби
01.02: Спартак - Макаби, Лукойл Академик - Барак
15.02: Барак - Спартак, Лукойл Академик - Макаби
22.02: Спартак - Лукойл Академик, Макаби - Барак
01.03: Макаби - Спартак, Барак - Лукойл Академик

Водещи

Най-четени