Яя Туре бе избран за най-добър футболист на Африка за 2011 23.12 | 11:10

Подгласници на котдивоареца станаха Сейду Кейта и Андре Аю

От Краси Киров

Футболистът на Манчестър Сити Яя Туре бе избран за номер 1 в Африка за 2011 година.

Церемонията по награждаването се състоя в столицата на Гана Акра, а подгласници на победителя станаха Сейду Кейта от Барселона и Андре Аю от Олимпик Марсилия.

Яя Туре стана един от най-скъпоплатените футболисти в диамантената селекция на "гражданите". Също така той е неизменна част и от националния отбор на Кот Д'Ивоар. Този сезон Туре играе фантастично и отбора му води в класирането на Висшата лига на Англия.

Туре също така отбеляза победния гол за Сити във финала за ФА Къп срещу Стоук Сити, с което донесе и първи трофей на "гражданите" от 35 години.

На второ място остана Сейду Кейта, който помагаше по-често като резерва на своя тим Барселона да спечели Шампионската лига и титлата в Примера Дивисион. Третото място остана за младока Андре Аю от Олимпик Марсилия, който се превърна в основна фигура във френския тим.

Интересното при него е, че той е син на легендата Абеди Пеле, който е трикратен носител на наградата. С най-много отличия за номер 1 в Африка е камерунският национал Самуел Ето'о. - 4. Наградите бяха връчено от Джей-Джей Окоча и Мустафа Хаджи.

"Изключително много се радвам на тази награда. Тя не е само за мен, но и за моя клуб и моята страна. Това е голям успех в моята кариера," заяви Яя Туре след като получи наградата.

Водещи

Най-четени