Станишев: ГЕРБ не научиха нищо от протестите 08.04 | 08:40

Лидерът на БСП обеща да не започва компроматна война

От Елена Кирилова

ГЕРБ нищо не са разбрали научили от протестите. Те не казват нищо ново. Не са разбрали, че хората просто не могат да свържат двата края, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев в ефира на БНТ.

По думите му Бойко Борисов отново говори за магистрали и не мисли в посока промяна на социалната политика и реален граждански контрол.

Борисов нали наричаше Симеон Дянков своето "слънчице”, защо го отстрани тогава, попита в ефир Станишев. По думите му новата кампания на БСП ще е насочена към хората, ще се осъществява лице в лице с тях и няма да е затворена в големи зали, както прави ГЕРБ.

Станишев за пореден път подчерта, че ГЕРБ и Цветан Цветанов продължават да управляват МВР и на това трябва да се сложи край.

Относно данните от социологическите проучвания, които показват сериозна преднина на ГЕРБ пред БСП, Станишев заяви, че партията му отрича подобни проучвания, тъй като не посочват адекватни цифри. По думите му към момента ГЕРБ е с около 4% пред БСП.

"Вярвам,че по време на кампанията не само ще настигнем, но и ще надминем ГЕРБ”, обясни лидерът на партията. Той обяви, че е убеден, че Бойко Борисов няма да бъде на власт.

Според Станишев България се нуждае от правителство на спасението от управлението на ГЕРБ.

Във връзка с предложението си Пламен Орешарски да е новият премиер на страната, ако БСП спечелят изборите, Сергей Станишев подчерта, че кандидатурата се възприема като много сериозна заявка за един такъв тип правителство, което се нуждае от силен експертен екип.

Станишев е категоричен, че никога не се е занимавал с компромати, за разлика от управлението на ГЕРБ, което непрестанно е изричало лъжи за предишното правителство.

Имаме информация, че се готвят други компромати спрямо представители на БСП, обясни Станишев.

Предизборната програма на БСП ще бъде обявена на 9 април. Нейният акцент ще бъде върху ясната икономическа програма и възраждането на дребния и среден бизнес. По думите на лидера на партията това ще се случи чрез спиране на рекета, чрез реиндустриализация на страната и връщане на България в икономическия процес.

БСП ще предложи 150 хил. нови работни места, но според Станишев това изобщо не е много, тъй като ГЕРБ е ликвидирала 400 хил. работни места и няма да можем бързо да си върнем нивата на заетост от 2009 г.

Станишев отбеляза, че прогресивното облагане съществува в 80% от европейските страни и ще бъде ефективна мярка и у нас. БСП ще заложи на семейното подоходно облагане, което е важно от гледна точка на демографската ситуация в България. Ако бъде елиминирана контрабандата в страната, в хазната могат да влязат 1-1,5 млрд. лева, твърди лидерът на БСП.

Водещи

Най-четени