Александър Морфов: "Хъшове" се тълкува неправилно през годините 16.05 | 15:21

Спектакълът ще се играе за 250-и път на сцена

От iNews.bg

Спектакълът "Хъшове" по Иван Вазов на Александър Морфов ще се играе за 250-и път на сцена. Юбилейното представление ще бъде на 25 май 2016 г. от 19 часа на Голяма сцена на Народния театър.

В постановката участват Валери Йорданов, Деян Донков, Руси Чанев, Валентин Ганев, Валентин Танев, Рени Врангова, Стоян Алексиев, Деян и Дарин Ангелови, Иван Юруков и други. Сценографията и костюмите са дело на Елена Иванова.

"Близко до гениалното е това произведение на Вазов. По един великолепен начин то съчетава ниското и високото. Тази повест много неправилно се тълкува през всичките години. Това е едва ли не една ода за българските революционери, българските емигранти – опоетизирани, патетизирани, офалшивени", коментира Морфов. "Близко до гениалното е това произведение на Вазов. По един великолепен начин то съчетава ниското и високото. Тази повест много неправилно се тълкува през всичките години. Това е едва ли не една ода за българските революционери, българските емигранти – опоетизирани, патетизирани, офалшивени", коментира Морфов. "А като четеш "Немили-недраги", виждаш, че това са едни мерзавци, бандити. Симпатични нехранимайковци, хашлаци, които в крайна сметка умират всичките до един за България", казва още за постановката режисьорът.

Водещи

Най-четени