'Project Morpheus' на Sony се превръща в 'PlayStation VR' (ВИДЕО) 15.09 | 17:31

Скучно, но логично решение

От Ивайло Коралски

Каската на Sony за виртуална реалност вече си има име и то е 'PlayStation VR'. Независимо че работното заглавие на проекта, 'Project Morpheus', звучи доста по любопитни за хардкор играчите, масовата публика познава най-вече бранда PlayStation и решението за промяна на японците е повече от логично.

Анонсът се състоя по време на TGS пресконференцията на Sony, провела се в Токио. 

По думите на продуктовия мениджър на PlayStation бизнеса на Sony, Масауши Ито, "името 'PlayStation VR' не само обяснява по много директен начин преживяването, което могат да очакват потребителите, но и ще помогне да въпросните да се почувстват запознати с брандинга на устройството."

Същият допълва, че "играчите ще се потопят в изцяло ново преживяване, което ще ги накара да повярват, че наистина се намират в други светове. Преживяване, което ще помнят завинаги."

Масауши Ито сподели още, че полировката на хардуера на шлема ще продължи през следващите няколко месеца – до самата премира на VR-а. Sony работи в близки взаимоотношения с външни издатели и своите студия, които трябва да предоставят софтуера за премиерата на 'PlayStation VR'. Въпросната трябва да се състои в световен мащаб в началото на 2016 година.

Повече за VR технологиите, тук.

Видео о конференцията на Sony, следва:   

Водещи

Най-четени