„Божественият” Стив Джобс е влюбен в Android?! 02.02 | 18:02

Поне според тайвански телевизионен спот...

От Ивайло Коралски

Независимо, че докато беше сред нас, Стив Джобс не беше особен почитател на устройствата, използващи операционната система Android, новото ангелско амплоа на гения на Apple, вероятно повлияно от небесната лъчиста енергия, явно няма нищо против да притежава продукт, използващ конкурентния OS на Google и истински да му се възхищава.

По същество, става въпрос за тайванска телевизионна реклама, в която местен комедиен актьор, облечен в характерния за Стив Джобс стил, плюс добавени ангелски крила и ореол изтъкват добродетелите на Android, базиран таблет, производство на тайванската компания Action Electonics Co.

"Представям ви нова генерация на pad", са първите думи на тайванския ангел, раздаващ го Джобс.
Впоследствие същият вади от джоба на дънките си тайванското устройство.

"Благодаря на Господ, че най-накрая ми се даде възможността да използвам и други таблети”, допълва ангелският персонаж на именития новатор.

Починалият миналия октомври технологиен гуру е известен с факта, че смята Android за "некадърна” операционна система, а в публикуваната малко след смъртта му автобиография признава, че е имал планове да "унищожи” Android, подготвяйки се за "термоядрена война” с продукта на Google.

Рекламата не използва името на Джобс или Apple по какъвто и да е начин, но от друга страна предизвика мащабна война в Youtube между разпалените феновете на двата бранда.

Водещи

Най-четени