„Правец“ пуска първия си смартфон 19.02 | 17:24

Името на първия смартфон в историята на българския производител е семпло – „Правец 4+“

От iNews.bg

Българският производител "Правец" пуска първия си смартфон. Припомняме, че легендарният роден бранд бе възроден на технологичния пазар преди само две години.

Името на първия смартфон в историята на българския производител е семпло – "Правец 4+", като продажбите на продукта ще стартират през следващата седмица. Мобилното устройство е сглобено в Тайван.

"Правец 4+" ще разполага с четириядрен процесор Qualcomm Dragon, който подобрява работната скорост на телефона, уточняват от българската компания.

От родната компания допълват, че "благодарение на технологията IPS, цветовете на телефона ще бъдат още по-живи, като същевременно смартфонът осигурява и широки ъгли на видимост".

Производителят се хвали с тънкостта на продукта – 7.2 милиметра, както и със скромното му тегло от едва 100 грама.

8-мегапикселовата камера на смартфона е снабдена с autofocus функция и LED светкавица, като налице е и обещание за "невероятни снимки с висока резолюция, дори и в нискоосветена среда".

Съобщава се, че първият в историята смартфон на "Правец" ще се продава за сумата от 169 лева – цена, напълно достъпна за българския потребител.

 

"Правец 4+" ще разполага с 4.7-инчов HD дисплей, както и с 1GB RAM. Вътрешната памет на смартфона е с капацитет между 8 и 32GB. Задната камера е с 8 мегапиксела, а предната – с 2. Устройството ще използва операционна система Android 4.4 KitKat. Телефонът ще се продава с гаранция от две години.

Водещи

Най-четени