„Самсунг“ блокира от 19 декември всички „Галакси Ноут 7“ 10.12 | 13:29

Според компанията мобилните устройства са опасни

От iNews.bg

Южнокорейската компания "Самсунг" обяви, че на 19 декември ще пусне приложение за телефоните "Галакси Ноут 7", което ще ги направи неизползваеми, предава NBC News, цитирана от Фокус. Новото приложение няма да позволява телефоните да бъдат зареждани и ще блокира използването им като мобилни устройства.

Макар че повече от 93% от закупените "Галакси Ноут 7" бяха върнати, според компанията останалите 7% все още са опасни от избухване при използване на зарядно.

Освен това във вторник от"Самсунг" заявиха, че обмислят да разделят компанията на две, като ще бъдат необходими поне шест месеца, за да се проучи възможността, предаде АFP. Основната причина за това е, че компанията е подложена на натиск от чуждестранните инвеститори да подобри корпоративното си управление чрез създаване на холдингова компания и чрез увеличаване на дивидентите за акционерите си.

Това се случва в момент, когато техническият гигант се опитва да се справи с проблемите с принудителното изтегляне на "Галакси Ноут 7" заради избухващи батерии.

Водещи

Най-четени