"Това, което обичате" - Google ще прерови за вас мрежата 13.07 | 12:19

Нов инструмент на търсачката търси полезна и любопитна информация по дадена тема

От Георги Георгиев

Търсачката Google представи инструмент, който буквално преравя интернет за блогове, картинки, видео материали и какво ли още не, в търсене на отговора, който сте дали на въпрос "Какво обичате?" (What do you love?).

Началната страница на сайта wdyl.com, който официално бе пуснат във вторник (12 юли) притежава познатият ни минималистичен дизайн на Google. В средата на екрана е разположено поле за търсене, до което е поставен син бутон с бяло сърце в него.

Инструментът е направен така, че да демонстрира нагледно различните приложения на Google за търсене на информация в интернет по дадена тема. При търсене, програмата връща колаж от панели, съдържащи различна по вид информация.

Един от тях ще ви информира например къде можете да намерите любимия обект в района, в който живеете, друг ще ви позволи да го изследвате от всички страни в 3D формат, трети - да видите свързаните с него патенти. Сайтът ви предлага да започнете разговор и да обсъдите любимата си тема с приятели във форум или направо по телефона или да прочетете последните новини по въпроса.

"Напишете в полето за търсене нещо, което обичате – полярни мечки, космически пътувания, камиони, Лейди Гага, ранните Foghat – всичко, което занимава въображението ви, и ние ще ви предложим информация, която ще обогати познанията ви по темата", коментира новото приложение вицепрезидентът на Goolge creative lab Анди Бернд.

Водещи

Най-четени