Трансформирането на четирите елемента в абстрактни пластични решения 08.05 | 08:08

Младите инженери от ТУ показват креативност и творчество

От Филипа Тодева

Aкадемичното ръководство на Техническия университет – София и ръководството на Машиностроителния факултет организират конкурс – ревю – пластични аналогии във фоайето между 3-ти и 4-ти учебен блок на университета.

Конкурсът се провежда за втори път в традицията на ежегодните ревюта, които се организират от катедра "Инженерен дизайн" на Машиностроителния факултет в края на учебната година.

Темата е: "Четири елемента – подтема: "Рециклиране”. За изграждане на моделите са използвани материали, които могат да се рециклират.

Трансформирането на четирите елемента в абстрактни пластични решения е провокация, която има за цел да мотивира студентите за творческа изява на научените принципи за пластика и композиция.

Представените модели нямат за цел да бъдат мода, а да се представят пластични абстрактни аналогии, чрез които студентите да могат да се изразят свободно в рамките на зададената тема, да покажат умения по изучаваните художествени дисциплини (рисуване, моделиране, формоизграждане и др.), да проявят своята креативност и заряд за творчество.

Водещи

Най-четени