10% от продажбите в eBay на Острова са през мобилни устройства 20.09 | 20:11

Някои дори си поръчват автомобили по този начин

От Нели Минчева

Британското подразделение на сайта за онлайн търговия eBay вече осъществява повече от 10% от продажбите си благодарение на закупени стоки през мобилни устройства, показват данни на компанията.

Този дял, разбира се, не е показателен за целия бизнес на групата, тъй като именно на Острова са най-големите привърженици на пазаруването през телефон.

На второ място по "мобилни" покупки пък са германците, а най-често поръчваните чрез мобилно устройство артикули са различни модни продукти, потребителска електроника и спортни стоки.

Според наблюдатели на сектора обаче мобилните устройства тепърва ще се превръщат в още по-мощен канал за реализиране на онлайн продажби. В това отношение е показателен примерът, върху който акцентира
Div.bg факт е, че съществуват хора, които не само са склонни да си купят автомобил по Интернет, но и директно от мобилния си апарат.

Става дума за сделка за лъскавия Ferrari F430 Spider F, купен през мобилен апарат в eBay при цена от 70 000 паунда.

По данни на компанията във Великобритания на всяка секунда се продава средно по един продукт през мобилната платформа за търговия. През август общият брой на продадените по този начин стоки е 2 милиона.

По-голям интерес към такъв тип пазаруване имат мъжете – те са закупили близо два пъти повече артикули през телефона си спрямо жените. Последните явно предпочитат да запазят навика си да обикалят из физическите магазини или, ако пазаруват онлайн, да разглеждат предлаганите възможности на по-големия екран на персоналния си компютър.

Водещи

Най-четени