110-годишният електрически автомобил за 100 хиляди долара 28.09 | 15:59

Произведен през 1905 година...

От Ивайло Коралски

Модерните автомобили на Tesla може да са "практични", "бързи" и още плеяда модерни и важни за 2015 година неща, но в същото време са и новобогаташки продукт. С други думи, ако желаете да притежавате реална електрическа кола с естетически клас отвъд покрива на света Джомолунгма, то представеното тук предложение от 1905 година трябва да бъде вашият избор. Стига, разбира се, да разполагате със свободни 95 хиляди долара и наистина силно да желаете да разполагате с винтидж автомобил.

Произведеният през 1905 Woods Electric Queen Victoria Brougham, описан от Bonhams като все още функциониращо и наскоро управлявано превозно средство, е един от първите представители на електрическите автомобили. Последният може да бъде дори кабриолет и тежи малко повече от един тон. В началото на XX век е струвал 3000 долара, които в днешни пари се равняват на около 80 хиляди от същата парична единица.

Колата, която се продава от Bonhams за 95 хиляди долара, е единственият оцелял от вида си автомобил. Последната му препродажба датира от 2010 година, а дадената за него тогава сума е 77 хиляди долара.

Водещи

Най-четени