40-инчов смарт телевизор за жълти стотинки 24.03 | 17:33

Зад него стои китайската компания Xiaomi

От Ивайло Коралски

Метафората, използвана в заглавието, може да звучи леко пресилено за хората с по-ниски бюджетни възможности, но 320 щатски долара за 40 инчов смарт телевизор е цена, която нито един японски или южнокорейски производител на този етап не може да доближи и на йота.

Настоящият телевизор, произведен от Xiaomi, разполага с 40-инчов диагонал на екрана и работи с Android базирана операционна система. 

Моделът носи името Mi TV 2 и ползва Full HD LED панел на Sharp с контраст 5000 към 1. Към тези спецификации трябва да прибавим и четириядрен процесор Cortex-A9 на 1.45GHz, 1.5GB рам памет и 8GB флаш памет за съхранение на данни.

Телевизорът може да възпроизвежда почти всички видео формати – в това число H.265, H.264, MPEG4, REAL, RM, FLV, MOV, AVI, MKV, TS и MP4.

Предложението на Xiaomi е съобразено и нуждите на модерния геймър, предлагайки бърза реакция на дисплея, който от своя страна е дебел скромните 14.5 милиметра.   

За момента Xiaomi ще стартира продажбите на Mi TV 2 ексклузивно на китайския пазар, като на по-късен етап се очаква анонс и за други кътчета на света. Вероятно и Европа.

Водещи