68% от пълнолетните американци притежават смартфон; 40% конзола 30.10 | 14:09

Любопитна статистика за американското население

От Ивайло Коралски

Pew Research Center публикува мащабно изследване, целящо да разкрие количеството модерни устройства, които притежава пълнолетното население на САЩ. Детайлната статистика е разделена на серия различни категории, съставени от популярните на деня устройства.

От изследването научаваме, че 68 процента от пълнолетните американци притежават смартфон, 45 процента таблет, а 73 процента разполагат с персонален компютър.

Нататък, 40 процента от местното пълнолетно щатско население притежава конзола, а само 14 процента портативна такава.

Отново трябва да отбележим, че изследването не включва потребители, които не са завършили 18 години. Последното означава, че статистиката за голяма част от изброените платформи не е показателна за успеха им на местния пазар.

Например ниският процент джобни конзоли при 18+ потребители вероятно се дължи на факта, че въпросната платформа е предпочитана най-вече от деца.

Любопитен за отбелязване факт, е, че например при конзолните притежатели, разделението между мъже и жени е в полза на нежната половина на човечеството. При смартфоните предимството е за силния пол – 70 срещу 66 процента.

Изследването в детайли, тук.

Водещи

Най-четени