Acer залива Европа с евтини залежали лаптопи 14.06 | 11:07

Над три милиона непродадени преносими компютъра в момента пълнят складовете на компанията

От Георги Георгиев

Електронният производител Acer обяви, че разполага с огромни количества непродадени лаптопи из складовете в Европа, възлизащи на над 3 милиона бройки. В резултат на натрупването им, тайванският гигант иска да продаде бързо тези бройки, преди технологията им съвсем да остарее.

Все още не e ясно какви ще бъдат цените на лаптопите, но очакванията са те да бъдат доста по-ниски от обичайните, коментират от techspot.com.

От Acer съобщават, че вече са започнали преговори с големи европейски търговски вериги за сваляне на цените и категорично заявяват, че в случая не става въпрос за ценова война, а за разпродажба на залежала стока.

Преди два месеца компанията намали значително производството на моделите от серията Aspire One за сметка на таблетите. Тогава Acer си определиха амбициозни производствени цели за април 2011 г., и поръчаха близо половин милион 10.1-инчови тъч-екрани за месеца.

Въпреки нарасналия интерес към таблетите, от тайванския производител заявяват, че в бъдеще няма да се откажат от традиционното производство на лаптопи.

Водещи