Acer представи три таблета под Android 24.11 | 13:41

Това е поредният нов играч на пазара на таблетите, които съчетават в едно функционалности на смартфоните и традиционните лаптопи

От Нели Минчева

Вторият по големина компютърен производител в света – тайванската компания Acer – обяви, че ще пусне серия от нови таблети на пазара, които ще конкурират популярния iPad на Apple.

Това е поредният нов играч на пазара на таблетите, които съчетават в едно функционалности на смартфоните и традиционните лаптопи.

Устройствата на Acer ще са в три варианта – с 5-, 7- и 10-инчов екран, като ще работят под софтуера на Google – Android. Това стана ясно по време на пресконференция в Ню Йорк, предава Ройтерс.

От компанията казват още, че обмислят и друг таблет – с 10-инчов екран, работещ под Windows.

Моделите с WiFi се очакват на пазара през април 2011 г., докато тези, които ще имат и 3G връзка, ще започнат да се продават около месец по-късно.

От изказваният по време на пресконференцията става ясно, че 5-инчовият модел всъщност ще работи и като телефон.

На този етап не е известно какви ще бъдат цените на устройствата.

Малко преди изявленията на Acer от Dell обявиха, че също подготвят таблет, работещ под Windows.

Според прогнози на анализаторската компания Gartner догодина по света ще бъдат продадени 54 млн. таблета, като предвижданията за 2012 са за повече от 100 млн. броя.

Техният успех развива всички сегменти на компютърната индустрия, за което свидетелства друго представено устройство от Acer. Става въпрос за 14-инчов лаптоп, който ще е с LCD сензорен екран, както и медиа-магазин и софтуер, наречени Clear.fi, които ще позволяват на потребителите на стриймват съдържание на различни продукти на Acer.

Новият 10-инчов сензорен Inspiron Duo пък изглежда и работи като таблет, но може да бъде поставен и в "обвивка" на лаптоп, с което да функционира като традиционен ноутбук компютър.

Водещи

Най-четени