Acer разработва таблет за 99 долара 25.12 | 11:40

Очаква се таблетът да бъде един от най-евтините на пазара

От Кремена Бедерева

Acer разработва нов таблет, който ще струва само 99 долара и ще бъде на разположение през първото тримесечие на 2013 г. Очаква се таблетът да бъде един от най-евтините на пазара, съобщава DigiTimes.

Цената на новия таблет на Acer е толкова евтина, заради евтиния процесор от MediaTek.

Компанията, която е голям тайвански производител на компютри и мобилни устройства, планира разработването на 7-инчов таблет под Android, цената на който няма да надвишава 99 долара.

Таблетът ще се появи в продажба през първото тримесечие на следващата година и ще стане един от най-евтините на пазара. За да свали цената на устройството, от Acer ще използват евтин процесор на компанията MediaTek.

Процесорите на компанията са известни с това, че се използват в евтини китайски смартфони на малко известни марки. Освен това чиповете на компанията MediaTek се отличават с високо качество и надеждност спрямо други евтини китайски телефони.

Пускането на суперевтиния таблет е продължение на тенденцията, която по-рано започнаха компании като Amazon и Google. През ноември 2011 година Amazon представи таблета Kindle Fire на цена от 199 долара, а през юли 2012 година Google пусна собствено подобно устройство на цена за 200 долара със седеминчов екран (Nexus 7).

Google успя да създаде евтиното устройство с помощта на друг тайвански производител на електронни устройства Asus.

Asus също имала таблет на цена от 99 долара, но пускането му е било отложено, за да не се създава конкуренция при съвместната разработка на таблета на Google.

Водещи

Най-четени