Amazon Web Services са бизнес са пет милиарда долара! 24.04 | 09:59

Не всичко обаче в Amazon е зелено...

От Ивайло Коралски

Независимо че уеб услугите на Amazon (Amazon Web Services) през последните няколко години се превърнаха в облачно решение, предпочитано от всякакви видове бизнеси, до момента нямаше ясна индикация какви финансови постъпления влизат от него в компанията майка.

Е, с днешна дата вече знаем. Благодарение на финансовия отчет за последното тримесечие на Amazon, научаваме, че AWS е бизнес за пет милиарда долара и се разраства с високи темпове.

Само за първото тримесечие на годината Amazon Web Services са вкарали в касите на компанията 1,57 милиарда долара. Която сума е значително по-висока от миналогодишните резултати за същия период от време, равняващи се на 1,1 милиарда долара. Прочее, в миналогодишните финансови доклади на Amazon уеб услугите стояха под странната колона, зовяща се "Other" (други).

Истината обаче е, че AWS е една от малкото операции на Амазон, която е печеливша. Онлайн търговският гигант е на загуба за изминалото тримесечие, като въпросната е в размер на 57 милиона щатски долара. 

Водещи

Най-четени