Amazon и Netflix ще предлагат сериали на Disney-ABC 01.11 | 18:29

В резултат на сключени договори двете компании ще обогатят архивите си

От Георги Георгиев

Компанията за електронна търговия Amazon и щатският сайт за стрийминг съдържание Netflix обявиха сключването на две отделни сделки с Disney-ABC за достъп до съдържанието на популярния канал, съобщава Techcrunch.com.

С тези споразумения и двете конкуриращи се компании в областта на мултимедийните услуги ще обогатят библиотеките си с актуални и архивни телевизионни сериали и пълнометражни фирми, които ще могат да бъдат теглени от потребителите посредством стрийминг технологията.

Сделката с Netflix ще даде на компанията дългосрочен достъп до стотици епизоди на различни сериали като "Разменени при раждането", Кик Бувовски и "Наричана още".

Ако тази сделка се бе провалила, от портфолиото на Netflix щяха да изчезнат заглавия като "Изгубени", "Братя и сестри" и "Анатомията на Грей".

Сделката между Amazon и Disney пък добавя 800 заглавия към архива сайта за електронна търговия.

Съдържанието е произведено от ABC Studio, Disney Channel, ABC Family, и Marvel. То включва сериалите "Изгубени", "Анатомията на Грей", "Финиъс и Фърб" и "X-Men Еволюция".

Тази сделка идва само седмици след сделките на Amazon с FOX и CBS. Така от Amazon се похвалиха с архив от 13 хиляди телевизионни епизода и игрални филма.

Финансовите параметри на сделката за момента са неизвестни.

 

Водещи

Най-четени