Android се сдоби с видео чат благодарение на Google Talk 01.05 | 16:41

Скоро Google Talk ще стане достъпен за устройства с Android 2.3 или с по-висока версия

От Георги Георгиев

Търсачката Google стартира внедряването на видеочата Google Talk в устройствата, които работят под операционната система Android, информира mashable.com.

Така скоро потребителите на тези устройства ще могат да използват видео и гласовия чат с всеки свой контакт в Google Talk, използвайки Android устройство (телефон или таблет) или Google Talk върху Gmail.

Допълнителните функции ще работят със стандартни 3G, 4G и Wi-Fi връзки, уверяват от Google.

Според блога за мобилни технологии на търсачката, в момента чат-фунциите ще  бъдат внедрени на телефоните Nexus S през следващите няколко седмици заедно с най-новия ъпдейт на операционната система на компанията.

Видеочатът през Google Talk скоро ще бъде достъпен скоро и с други устройства, работещи с Android 2.3 или с по-висока версия.

Използването на новите функции е максимално опростено – чрез натискането на един единствен бутон. Самото видео може да бъде поставено на пауза като по същото време аудио потока може да продължи. Така ще можете да паузирате и да свършите друга работа по време на видео сесията без да се налага да я прекъсвате.

Друго удобство е, че по време на видео и гласов чат, текстовите съобщение от чатове, които водите с трети събеседници ще се появяват най-отгоре върху екрана.

Водещи