Anonymous удариха сайтовете на E.ОН и ЧЕЗ 05.09 | 21:37

"Анонимните" бяха обещали, че в 20 часа ще "счупят" сайтовете

От Андриян Георгиев

Българският клон на международната хактивистка група Anonymous хакна сайта на Е.ОН. Хакерите се заканиха и на сайтовете на "ЧЕЗ-България" и TV7. 

"Анонимните" бяха обещали, че в 20 часа ще "счупят" сайта на ЧЕЗ. За кратко между 20:05 и 20:30 часа сайтът спираше да функционира нормално, очевидно под напора на хакерите.

По-късно дойде ред и на сайта на Е.ОН, който не се зареждаше. Хакерите отново се организираха в социалната мрежа Facebook за атаката на сайтовете.

Оказа се, че ЧЕЗ имат много добра защита, тъй като, по коментарите на "Анонимните" във Facebook, имали пет сървъра и за да бъде повреден сайтът им, атаката следва да е много по-сериозна и качествена. 

Преди два дни от Anonymous Bulgaria обявиха, че замислят удар срещу едрия бизнес. В черния списък на "Анонимните" - България попаднаха петролните гиганти "Лукойл" и OMV, както и електроразпределителните дружества EVN и ЧЕЗ-България. Вчера (4 септември) атаката срещу "Лукойл" беше успешна. 

Хакерите са твърдо решени да нападнат сайтовете и на трите мобилни оператора - "Мтел", "Виваком" и "Глобул", както и телевизиите bTV и ТВ7.

"Ние сме анонимни. Ние не прощаваме. Ние не забравяме. Очаквайте ни", предупреждават хакерите.

Водещи

Най-четени