Apple залагат на шареното 12.04 | 14:12

iPhone 5S най-сетне ще разчупи цветовия консерватизъм на компанията

От Александър Бакалов

iPhone в цветове, различни от черно и бяло? Може и да разстроим по-консервативните фенове на Apple с тази новина, но шаренията ще застигне съвсем скоро популярните смартфони.

Бъдещият iPhone 5S ще се предлага в три разцветки, както научаваме от технологичното издание AppleInsider. Непотвърдената официално информация дойде от японския блог Mac Otakara, който се позовава на свои "достоверни източници".

Според тях смартфонът ще бъде издържан в традиционното бяло и черно, като третият цвят за момента остава тайна.

От AppleInsider обаче правят уточнението, че грешка в японския превод може да е довела до объркване на броя на цветовете. Така вместо за "общо три цвята" в случая може да става въпрос за "три нови цвята, които да бъдат добавени към съществуващите два". Това би означавало, че Apple ни готвят iPhone 5S в пет цвята.

Информация на Mac Otakara е поредната от серията слуховете, че Apple ще разчупят цветовия консерватизъм, характерен за смартфона им. През януари Брайън Уайт от Topeka Capital заяви, че iPhone 5S може да се предлага в цели осем цвята, по подобие на музикалния плейър iPod nano, напомнят ни от Econ.bg.

Подобно цветово "отпускане" вероятно ще видим и при бъдещия евтин iPhone, около който напоследък също много се шуми.

През март технологичният анализатор Минг-Чи Куо заяви, че бюджетният модел ще притежава корпус от фибростъкло и пластмаса, които ще намалят цената му. С него Apple ще се опитат да конкурират по-евтините Android модели на развиващите се пазари.

Водещи

Най-четени