Apple и Intel готвят умен ръчен часовник? 28.12 | 12:36

Появата на свързаното с iPhone устройство се очаква през 2013 г.

От Георги Георгиев

Два от световните технологичните лидери – Apple и Intel работят съвместно по създаването на екипиран с Bluetooth умен ръчен часовник (smartwatch), който ще бъде пуснат на пазара през 2013 г. За това съобщиха от The Next Web, които се позоваха на информация от китайския технологичен сайт TGbus.

Според изтеклата информация въпросният високотехнологичен часовник ще може да се свързва с iPhone-а на потребителя, позволявайки му да изпраща текстови съобщения, да приема обаждания, да ползва интелигентния помощник Siri и дори да ъпдейтва Facebook статуса, докато самият смартфон се намира в джоба или се зарежда някъде наоколо.

Създаването на подобен умен часовник изглежда още по-вероятно и с оглед на факта, че днес съществува високо търсене в тази ниша. По-рано тази година проектът за умен часовник Pebble събра 10 млн. долара от 70 хиляди дарители през сайта за иновативни проекти Kickstarter, припомнят от Mahsable.

Наскоро Apple спряха производството на квадратния модел iPod nano, които мнозина фенове на Apple до момента използваха да създадат свои смарт часовници.

 

Водещи

Най-четени