Apple "надви" Samsung в съда 06.05 | 15:19

Двете компании се съдят заради нарушение на патент

От Кремена Бедерева

Южнокорейският технологичен гигант Samsung е санкциониран от американски съд заради това, че не е предал на конкурента си Apple изходен код.

Според Samsung обаче решението на съда за блокиране на някои от доказателствата срещу Apple не играе централна роля в защитата срещу производителя на iPhone. Двете компании се съдят заради нарушение на патент, предаде агенция Blumberg.

Американският съдия Паул Грейуал заяви в публично обръщение, че южнокорейската компания "явно е нарушила” съдебното разпореждане, което изисква да предаде на Apple изходен код, допълва още Econ.bg. Той, освен това постанови, че Samsung няма да може да представи доказателства по делото за патентни права.

Apple твърди, че Samsung с 4G смартфона и таблета Galaxy Tab 10.1, нарушават нейни патенти. Освен това, според компанията новите смартфони на Samsung много наподобяват по външен дизайн и интерфейс тези на Apple.

От април 2011 г. до сега двете компании са подали една срещу друга най-малко 30 съдебни иска в съдилищата на четири континента.

Водещи

Най-четени