Apple отлага пускането на iPad 3? 16.08 | 12:22

Според неофициална информация, причината е в проблеми с технологията Retina display

От Георги Георгиев

Изглежда, че плановете за пускане на iPad 3 през есента се отменят, тъй като Apple ще трябва да се справи с проблеми, свързани с прилагането на своята дисплейна технология върху него. Така, че е много вероятно пускането на новия таблет с висока разделителна способност да стане през следващата година, коментира слуховете сайтът DigitalTrends.com.

Късно в понеделник (15 август) тайландската DigiTimes съобщи, че графикът за доставки на iPad 3 за втората половина на 2011 г. е отложен от Apple. До момента се предвиждаше за третото тримесечие да бъдат доставени от 1,5 до 2 милиона бройки от новия таблет, а за четвъртото те да достигнат до 6 милиона.

Изглежда, че закъснението е свързано с проблеми около прилагането на подобрената технология за резолюция на екрана, която от Apple нарекоха Retina display. Технологията бе използвана за пръв път върху iPhone 4 през 2010 г.

Според източниците нивата в производството на 9,7-инчовия панел, който е с резолюция от 2048 на 1536 пиксела, може да е основната причина за забавяне на доставките. Причината е, че в момента новите панели се произвеждат в достатъчни количества единствено от Sharp, докато другите партньори в доставките на Apple като Samsung и LG Display не могат да постигат необходимите нива поради технически проблеми.

За сравнение сегашният iPad е с разделителна способност на екрана от 1024 на 768 пиксела.

Освен от качествен дисплей бъдещият iPad с висока резолюция ще се нуждае от значително по-мощна подсветка, тъй като използваната в настоящите модели едва успява да постигне задоволителни нива на картината.

Водещи

Най-четени