Apple учи собствените си продавачи да дават модни съвети 25.03 | 13:05

Важи само за американските магазини на компанията. Поне за момента...

От Ивайло Коралски

С наближаването на премиерата на Apple Watch, Apple подготвя своите магазини за старта на продажбите на обещаващото устройство. Подготовката включва и превръщането на продавачите в магазините в модни гурута.

Според IGN технологичният гигант насърчава продавачите да предлагат различи модели на своя часовник в зависимост от облеклото и лайфстайла на всеки потенциален клиент. Тоест по подобие на начина, по който се продават дизайнерски очила.

Apple все пак знае прекрасно, че голямо количество от фенове на марката знаят от какво точно имат нужда – за тях ще се предлагат "спокойни" кътчета в официалните магазини на компанията.

Разбира се, вероятността стандартно облечен продавач в технологичен магазин изведнъж да се превърне в моден експерт клони по-скоро в отрицателната скала. Но все пак говорим за Apple – компанията, която е готова да направи всичко, за да види новия си продукт върху китките на възможно най-голямо количество хора.

В този ред на мисли "отхапаната ябълка" дори е готова да наеме експерти по продажбите, които не са се занимавали в сферата на електрониката.

Дали ще проработи новата тактика на Apple ще разберем около два месеца.

Водещи

Най-четени