Barnes and Noble представи цветна версия на Nook 27.10 | 07:48

Устройството ще струва 249 долара, или два пъти по-малко в сравнение с iPad

От Нели Минчева

Американската верига книжарници Barnes and Noble представи нова цветна версия на електронния си четец Nook, която ще струва със 100 долара повече от черно-белия вариант на устройството, излязло на пазара през миналата година.

Nookcolor има 7-инчов (17,8 см) сензорен екран, разполагащ с технология, която позволява на четящите да виждат изображенията без затруднение дори и при ярка дневна светлина, съобщава АФП.

По своите нови характеристики устройството се доближава до сегмента на таблетите, като вече има аудиочетец за MP3 файлове, както и плейър за видеоклипове. Вградената му памет е 8 GB, а може да се сложи и допълнителна карта от 32 GB.

Nookcolor разполага с възможност за безжичен интернет достъп и ще се продава срещу 249 долара, което е два пъти по-малко в сравнение с цената на iPad на Apple.

Класическият черно-бял Nook струва 149 долара във версията си без WiFi и 199 долара за четеца, който има и безжичен достъп, и такъв чрез 3G мрежите на мобилните оператори.

От Barnes and Noble не предоставят информация за продажбите на четеца, чийто основен конкурент е пионера на този пазар – Kindle на онлайн магазина Amazon.

Водещи

Най-четени