Bing започва работа по конкурент на Street View и в Европа 12.04 | 10:45

Четири автомобила на Micsrosoft вече тръгнаха по улиците на Лондон

От Нели Минчева

Търсачката на Microsoft – Bing – направи първите стъпки в осъществяването на проект за конкурента услуга в Европа на Street View на Google.

Продуктът ще се нарича StreetSide, съобщава британският вестник Telegraph.

StreetSide вече е налична в САЩ, но досега до услугата европейските потребители нямаха достъп. От понеделник обаче четири автомобила, брандирани с логото на Bing и оборудвани с технология на притежаваната от Nokia компания Navteq, започнаха обиколки за събиране на данни из Лондон.

За да се уверят, че в работата си по заснемане на изображения няма да срещнат проблемите, които има Google, от Microsoft поддържат тясно сътрудничество с редица организации за защита на личните данни в Обединеното кралство.

От компанията казват, че ще публикуват предупредителни съобщения в местните вестници, преди да започват заснемания в предвидените в програмата им 29 британски града, които трябва да бъдат покрити през следващите две години.

Освен това ще бъде разкрита специална телефонна линия, на която ще се приемат обаждания на граждани в случай на възникнали опасения за нарушаване на правото им на личен живот.

Наред с проекта във Великобритания Microsoft планира в близко бъдеще да започне да работи по новата си европейска услуга и в други държави на Стария континент. Предвижда се StreetSide да заработи на Острова в първоначалния си вариант до няколко месеца.

Водещи

Най-четени