Bing изпревари Yahoo! 01.03 | 16:10

Google обаче си остава недостижим

От Нели Минчева

Търсачката на Microsoft – Bing – успя през януари за първи път да изпревари по пазарен дял тази на Yahoo! в световен мащаб. Това показват оповестени днес данни от анализаторската компания StatCounter.

Освен това Bing през февруари Bing допълнително е увеличил преднината си пред своя конкурент.

В глобален план продуктът на Microsoft достига дял от 4,37% през миналия месец спрямо 3,93% за Yahoo!. Все още обаче и двете компании остават далеч зад лидера в онлайн търсенето Google, който се ползва от 89,94% от интернет потребителите по света.

В САЩ Yahoo! има дял от 9,74 на сто, което все още е по-добро постижение от това на Bing (9,03 на сто). Делът на Google там е 79,63%.

През юли 2009 г. Microsoft обяви споразумение, по силата на което Bing ще захранва технологията за търсене на Yahoo!. Сътрудничеството се отнасяше за пазарите в Щатите, Канада, Австралия, Бразилия и Мексико.

"Забележително е, че Bing изпревари Yahoo! в глобален план за първи път на месечна база, но все още битката за дела на Google остава тежка", коментира Ейдън Кълън, изпълнителен директор на StatCounter.

"Въпреки че Google падна под 90% през февруари за първи път от август 2009 г. насам, няма особени признаци скоро да загуби глобалното си надмощие", допълва той.

Водещи

Най-четени