Bing предлага конкурентна услуга на Google Translate 07.06 | 13:11

С него ще се превеждат текстове дори от надписи и табели

От Елица Елефтерова

Щатската технологична корпорация Microsoft обяви, че пуска ново приложение на интелигентния преводач Bing Translator, което ще работи под Windows 8.

Става въпрос за версия на Bing Translator за Windows Phone, която е била модифицирана за използване за лаптопи, настолни компютри и таблети, работещи с последната версия на популярната операционна система, съобщава Venturebeat.

Преводачът ще превежда от над 40 езика, в това число и на български. С него ще се превеждат текстове от уебсайтове, снимки и дори от надписи пред вас, които попадат в полезрението на камерата на съответното устройство.

Така, когато отидете в чужда страна, в която се използва непознат за вас език, едно насочване на таблета или телефона към надписа на някоя табела или меню в ресторант ще ви превежда написаното на него.

От Microsoft заявиха, че приложението е резултат от дългогодишни разработки върху начините, по който машините учат. То ще бъде безплатно и ще може да се използва и в офлайн вариант за тези, които не искат да използват достъп до интернет, докато са в чужбина. 

Повече за услугата, както и видео може да разгледате в Econ.bg.

Водещи

Най-четени