Canon предлага нова видеокамера на Холивуд 07.11 | 10:25

Моделът Cinema EOS е евтина и качествена алтернатива на професионалните камери от висок клас

От Георги Георгиев

Четири десетилетия след като спечели "Оскари” за своите лещи за заснемане на филми, Canon се завърна в Холивуд с нова дигитална видеокамера от висок клас. Тя бе представена пред някои от най-известните световни производители на филми миналия четвъртък (3 ноември).

Само тялото на новия модел Cinema EOS ще струва 20 хиляди долара. Това прави камерата доста скъпа за стандартите на обикновените потребители. За професионална дигитална камери обаче тя направо е евтина. В този клас техниката може да достигне шестцифрени суми. Двата вариообективи към камерата, предназначени за професионално снимане на филми, ще се предлагат на цени от съответно 45 и 47 хиляди долара.

Камерата бе представена официално от изпълнителния директор на японския гигант Фуджио Митараи в зала от комплекса на филмовото студио Paramount Pictures.

В интервю за AP Митараи заяви, че развитието на Canon в посока на скъпата електроника от висок клас за професионалисти идва в отговор на поскъпващата йена и на преместването на производството на електроника от Япония в страните от югоизточна Азия и Китай, в които работната ръка е евтина.

"Поради тази причина ние трябва да навлезем в етап, в който всички наши продукти имат добавена стойност” обясни Митараи.

Новата камера разчита на популярността на модела Canon EOS 5D Mark II, който компанията пусна през 2008 г. Ток бе широко приет от независимите създатели на филми заради способността си да заснема HD видео с резолюция 1920 на 1080 пиксела.

Mark II бе използвана за заснемането на последните епизоди на телевизионния сериал на Fox "д-р Хаус”, както и на сцени от холивудските хитове "Железния човек 2” и "Капитан Америка: Първият отмъстител”.

 

Водещи

Най-четени