Chrome ъпдейт дава достъп до камерата и микрофона през интернет 11.07 | 09:57

С него ще имаме директен достъп до различни приложения за обработката на музика, видео и онлайн комуникация

От Георги Георгиев

Google представи нова бета версия на своя браузър Chrome, която предоставя достъп на уеб приложения до камерата и микрофона на компютъра без нуждата от използването на плъгини като Flash или Java, информира AFP.

За потребителите това означава, че в бъдеще ще имат достъп до нови забавни уеб приложения – например за създаване на музика, обработка на снимки, видео чат и комуникация в реално време директно през браузъра си.

"Услугата стана възможна благодарение на приложно-програмния интерфейс (API) на getUserMedia, която е първата голяма стъпка за WebRTC – нов стандарт за комуникация в реално време, чиято цел е да позволи предаването на висококачествено видео и аудио съдържание в мрежата", обяснява софтуерният инженер от Google Робърт Тоскано в постинг в блога на Chrome.

Примери за подобни забавни уеб приложения са Magic Xylophone, на който потребителят може да свири, движейки ръце пред камерата, както и фото приложението Webcam Toy, което наслагва фотографски филтри върху снимките в реално време.

Chrome 21 Beta също така включва и подобрената облачна функционалност Google Cloud Print, която интегрира вашия принтер с диалоговия прозорец за печат на Google.

Водещи

Най-четени