Chromebook само за 99 долара! 11.12 | 16:56

Ако обаче сте ученик или учител в САЩ

От Георги Георгиев

Google иска да направи компютрите достъпни до всички ученици и учители зад Океана, като предлага своя произведен от Samsung Chromebook Series S 5 на занижената цена от само 99 долара, съобщават от DigitalTrends.com.

Днес учителите и училищните системи в САЩ все повече осъзнават, че компютрите и лаптопите стават инегрална част от обучението на учениците. Поради това от Google решават да си сътрудничат със сайта на благотворителната неправителствена организация DonorsChoose.org, за да помогнат на учителите и училищата да предложат Chromebook модела на тази цена, която е с цели 330 долара по-ниска от пазарната.

До момента ходът на интернет гиганта е повече от успешен. Благодарение на ниската си цена изработеният от Samsung модел вече е разпространен над 1000 американски училища.

Подобно на всички Chromebook лаптопи Series 5 използва операционната система на Google Chrome OS с вградени приложения то Google Play. Системата разполага и с вградена 3G свързаност, която позволява на учениците достъп до мрежата навсякъде, където се намират, дори и да не разполагат с Wi-Fi точка наблизо.

Програмата на Google позволява на щатските учители да поръчват до 30 Chromebook-а за учениците си през DonorsChoose.org.

Водещи

Най-четени