Ericsson отбеляза рекордни печалби 27.04 | 13:42

Печалбите на телекомуникационния гигант са нараснали с 224% за първото тримесечие на годината

От Георги Георгиев

Шведският гигант Ericsson докладва рекорден скок от 224% на печалбата си през първите три месеца на 2011 г. до 4.1 милиарда крони (460 милиона евро). Това е доста над отчетените за съшия период на миналата година 1.26 милиарда крони и повече от прогнозираните от анализаторите печалби от 4 милиарда крони.

Продажбите на водещия производител на телекомуникационно оборудване са нараснали най-силно в Китай и Североизточна Азия, където компанията бележи ръст от 74% за първото тримесечие на 2011 година.

Следва Централна Азия, където продажбите на Ericsson са нараснали с 46%, а в Северна Америка продуктите на шведската компания да се продавали със 39% повече отколкото в началото на миналата година. В Северна Европа продажбите на Ericsson са нараснали със 17%, сочи докладът на компанията.

"Продажбите ни през първата четвърт на 2011 г. не бяха засегнати от унищожителните природни бедствия в Япония", съобщиха от компанията, въпреки че веригата за доставки на части на Ericsson е зависима от Япония. От компанията обясниха, че са взели необходимите мерки, за да избегнат максимално влиянието на прекъсването на производството в Страната на изгряващото слънце.

Водещи

Най-четени