Evi - бледо подобие на Siri 30.01 | 19:42

Новото приложение за iOS и Android смартфоните не може да се мери с персоналния асистент на Apple

От Георги Георгиев

Evi е поредното приложение за Android смартфоните, което, подобно на Siri (известният интелигентен помощник в iPhone 4S), може да бъде управлявано посредством гласови команди и ще се опитва да ни помага в сложната градска среда.

Новото приложение ще бъде пуснато на цена от 99 цента за притежателите на iPhone и ще е безплатно за моделите под Android.

За подобна символична цена обаче не очаквайте, че Evi може да се мери със Siri. В сравнение с него интелигентният помощник на Apple е значително по-бърз, интегриран и притежава достатъчно интелект, че да намали глупавите и безсмислени отговори до минимум. Освен това Evi няма да ви позволи да планирате бъдещите си ангажименти в календара, както и да диктувате директно текстови съобщения.

Все пак новият клонинг на Siri разполага с някои полезни функции, позволяващи търсене на магазини и ресторанти в района, в който се намирате.

Макар че е бавна в сравнение със Siri и понякога не може да се свърже със сървърите, Evi може да даде доста задоволителен отговор и на различни въпроси от рода на: защо планетата Марс е червена; на колко километра се равняват три мили; колко е часът в Сингапур и пр.

Водещи

Най-четени