Excel се сдоби с 3D графичен визуализатор 13.04 | 11:25

Новата притурка към най-популярната програма от офис пакета ще позволява да се проследява дори енергопотреблението

От Кремена Бедерева

Компанията на Бил Гейтс Microsoft представи допълнение към електронната си таблица Excel, наречено GeoFlow. Приложението е предназначено да представя данните в триизмерен (3D) графичен вариант, имащ географска и времева поддръжка.

GeoFlow наслагва данните, с които разполага потребителят на карта от търсачката Bing, като ги показва в различни вариации. В новото приложение към програмата от офис пакета ще могат да се наблюдават данни под форма на клипче с 3D - обемни колони, балонни диаграми или топлинни карти за различени времеви периоди.

Новата притурка към най-популярната програма от офис пакета за изчисления на технологичния гигант Microsoft ще позволява да се проследява изменения на данни с течение на времето - например - за енергопотребление.

Потребителите на приложението ще могат да записват и клипчета, които впоследствие ще могат да бъдат използвани в презентации.

Как работи приложението е представен в блога на програмата. С помощта на GeoFlow данните могат да бъдат представени в графичен вариант - например, за енергопотреблението на домакинствата в дадена географска област за различни периоди от време.

За пример е посочена статистика за промените в енергопотреблението на град Далас през различни времеви периоди от годината.

Нововъведението за Excel е със статус "предварително", което можете да се свали и изпробва от сайта на компанията. С новата притурка към офис пакета ще могат да работят потребители, които са закупили Office 365 ProPlus 2013.

Водещи

Най-четени