Facebook докарва потребителите да скачат към ВКонтакте 30.07 | 17:01

ВКонтакте е руският Facebook…

От Ивайло Коралски

Ръководителят на първото в руското интернет пространство СМИ и шеф на медия холдинга "Правда.Ру" Вадим Горшенин обяви, че напуска социалната мрежа Facebook по организационно-политически причини и преминава към руската "ВКонтакте". 

Това не е първият (вероятно няма и да е последният) случай на напускане на популярни потребители от американската социална мрежа. Достатъчно е да припомним случаите през ноември и декември на миналата година, когато по различни причини много известни мениджъри се преместиха в руската социална мрежа.

Като причина за напускането си издателят на повече от 20 интернет ресурса обясни с това, че Facebook провеждат политика на"принудителна толерантност". Той дава за пример "тази социална мрежа блокира акаунта ми заради използване на антоним на думата "хомофоб" и напомни, че основателят на Facebook, заедно със сътрудниците си е участвал в щатски гей-парад.

Горшенин заяви, че в неговия популярен Facebook-акаунт "е срещу гей-пропагандата, ориентирана към децата. А също, че е споделял мнението си дали харесва различни популярни персони. Освен това Горшенин се възмути и от пълния достъп на американката спецслужба NSA, която има достъп не само до всички данни за потребителите, но и до цялата кореспонденция на въпросните, както наскоро това заяви бившият сътрудник на ЦРУ и NSA Едуард Сноудън.

Най-четени