Facebook наема бащата на iPhone? 17.04 | 14:50

Ричард Уилямсън се е присъединил към Facebook през последните две седмици, според анонимни източници

От Ралица Стоянова

Facebook наема в редиците си още един бивш кадър на Apple, част от първоначалния екип на iPhone. Това са заявили пред Bloomberg информирани източници, пожелали анонимност.

Става въпрос за уволнения Ричард Уилямсън. Той ръководи проекта за дигитални карти, с който Apple се надяваха да конкурират Google Maps, пише Econ.bg

Според изтеклата информация Уилямсън се е присъединил към Facebook през последните две седмици. На новото работно място той ще заема мениджърска позиция в разширяващия се екип, отговарящ за разработването на мобилен софтуер.

В Apple Уилямсън работи над десетилетие. Той е сред първите инженери, на които покойният съосновател на компанията Стив Джобс възлага задачата да разработят софтуера за бъдещия iPhone. В последствие Ричард Уилямсън поема проекта за мобилно картографско приложение на Apple.

След грандиозното фиаско с iOS Maps Уилямсън бива уволнен през ноември миналата година от Тим Кук.

Сега изглежда, че той ще помага в усилията в Марк Зукърбърг да засили позициите на социалната мрежа при мобилните устройства – смартфони и таблети, които стават все по-популярни за сметка на традиционните персонални компютри. 

Преди време в редиците на Facebook се вля и друг бивш висш кадър на Apple – Грег Новик, също мениджър в проекта iPhone, който помага за разработването на сензорния интерфейс на смартфона. 

Още интересни новини от Econ.bg:

"Златната криза"

 Kариерни съвети от дядо ви

 

Водещи

Най-четени