Facebook претърпя срив на Балканите 02.05 | 20:00

При опит за влизане в сайта мнозина потребители виждаха надпис, заявяващ, че "нещо се е объркало"

От iNews

Най-голямата социална мрежа на планетата "Facebook" претърпя поредния си срив. Този път той засегна предимно държавите на Балканския полуостров. При опит за влизане в сайта мнозина потребители от България, Македония, Сърбия и Гърция виждаха надпис, заявяващ, че "нещо се е объркало".

В България най-голямо бе количеството на засегнати потребители в София и Варна. Facebook е претърпя срив още в страните от Кавказ - Грузия, Армения и Азербайджан. Срив е имало в Никозия, Кипър и Истанбул, Турция.

Проблемът бе отстранен около 20 минути след неговото възникване, като към този момент социалната мрежа функционира нормално.

Instagram, Messenger и WhatsApp, които са собственост на компанията на Марк Зукърбърг, също не функционираха в засегнатите райони.

Не става ясно какво е причинило проблемите, но е много вероятно "виновни" да са ъпдейтите на социалната мрежа. В последните дни бяха сменени бутоните за реакция, а Зукърбърг обяви, че "ще олекоти" дизайна на своя сайт.

Много често при ъпдейтване на Facebook, сайтът се сблъсква с проблеми и сривове. Експертите посочват, че изключително дългият и сложен код е в основата на проблемите, които възникват при обновяването на социалната мрежа.

Водещи

Най-четени