Facebook пуска музикалната си платформа през септември? 01.09 | 11:32

Доставчиците на музикално съдържание Spotify, MOG и Rdio ще партнират на Facebook?

От Георги Георгиев

Facebook възнамерява да пусне дълго обсъжданата си музикална услуга през този месец в сътрудничество с музикалните интернет доставчици Spotify, MOG и Rdio, съобщи Mashable.com.

Слуховете са, че новата музикална и медийна платформа ще бъде обявена официално на конференцията f8, която ще събере разработчиците на Facebook на 22 септември. Новата услуга ще позволи на потребителите да слушат музика от сайта на социалната мрежа Facebook.com. Първите улики за разработването на подобна платформа бяха открити в кода на видео чат услугата на социалната мрежа.

Според информирани източници мрежата няма да хоства или стриймва директно никаква музика или медия файлове. Вместо това тя ще разчита на партньори, които ще предоставят съдържанието.

Тази стратегия се различава от стратегията на Apple, Google и Amazon, които хостват съдържание на сървърите си. Планът на Facebook е мрежата да стане платформа за медия съдържание по същия начин, по който се е превърнала в платформа за приложения и игри.

Един от източниците на Mashable е посочил три компании, предлагащи музикални услуги като стартови партньори на инициативата, които предлагат музикално и медия съдържание - Spotify, Rdio и MOG. Не е ясно дали Facebook ще се договори с други партньори за музикалната си платформа и дали ще бъде достъпна за външни разработчици.

В отговор на носещите се слухове, говорител на социалната мрежа заяви, че компанията няма да обявява подобни новини по време на предстоящата конференция f8.

"Много от най-популярните музикални услуги по света са интегрирани във Facebook и ние непрекъснато водим разговори с нашите партньори за подобряване на сътрудничеството си”, заяви представителят на компанията пред Mashable.

Водещи

Най-четени