Facebook работи върху приложение, което ще помогне на образователната система 05.09 | 17:51

Първоначално поне тази на САЩ

От Ивайло Коралски

Необичаен страничен проект, зад който стои Facebook, цели разработването на приложение, което ще помогне на учителите да създадат специфични направления за обучението на отделните ученици. За момента се предвижда премиера в щатските училища, а приложението ще бъде напълно безплатно за използване.

Основната идея, която стои зад приложението, е подобряване качеството на обучение на учащите се, като се предлага персонализирана програма на всеки отделен ученик.

След като е зададена дадена програма, приложението ще следи прогреса на съответния ученик чрез софтуерен инструмент, наречен "Personalized Learning Plan".

Първоначално проектът стартира без участието на Facebook. Нещо повече, дори не се изисква студентите и учениците да имат Facebook акаунт. Основното участие на социалната мрежа се състои в имплементирането на стриктен контрол на личния достъп до информация.

Дори момента версия на приложението вече е достатъчно полирана, за да може да се използва масово и може да предложи на ученици и учители дългосрочен план за постигане на конкретни цели и следене на процентното им постигане.

Facebook и Summit ще стартират пилотната програма още в рамките на настоящата календарна година в минимално количество публични училища в САЩ. Плановете са получената обратна връзка от въпросните да помогне за масовото налагане и подобряването на програмата. Както и евентуално разпространение извън териториите на САЩ.

Водещи

Най-четени