Facebook с ново мобилно приложение за съобщения 10.08 | 15:38

Груповите съобщения ще могат да се изпращат под iPhone и смартфоните под Android

От Георги Георгиев

Най-голямата социална мрежа в света представи мобилна версия на приложението си за писане на текстови съобщения, което улеснява комуникацията, съчетавайки в едно възможността за изпращане на SMS-и, чат и имейли, предаде АФП, цитирана от physorg.com.

В постинг на блога си инженерът от Facebook Люси Жанг заявява, че новото приложение за писане на съобщения Facebook Messenger може да бъде използвано за размяна на съобщения, както между приятели в социалната мрежа, така и с други хора в телефонния списък на потребителя.

За момента Facebook Messenger ще се предлага във версии за iPhone и за телефоните под Android.

"Когато сте на път, координирането на група хора може да бъде трудно, особено ако плановете се променят в последната минута", казва Жанг.

"С Messenger ще можете бързо да стартирате групови разговори и да изпращате групови съобщения до всички по едно и също време".

Програмата разполага и с екстри като функция за определяне на местоположението и възможност за споделяне на снимки.

"Така, ако решите да добавите местоположението си върху картата, всички ще видят точно къде се намирате", обяснява Жанг, която е съосновател на Beluga – проект, стартиран от бивши служители на Googlе, който позволява на потребителите да изпращат групови съобщения наведнъж.

Facebook придоби Beluga през март тази година.

Водещи

Най-четени