Facebook стартира новинарско приложение в началото на следващата седмица 06.11 | 14:15

Социалната мрежа желае да бъде и адски новинарска

От Ивайло Коралски

Според Financial Times, Facebook ще пусне в рамките на следващата седмица самостоятелно новинарско приложение. Все още неназованото по име приложение ще предлага новини от медийни партньори на Facebook като The Washington Post, CBS и Vogue.

Потребителите ще получават сигнализации кога някой от медийните гиганти е публикувал артикъл, а след това директно ще получават достъп до въпросния.

За разлика от Instant Articles, обаче, които ембедват новини и събития в рамките на основния Facebook app, новото приложение ще служи ексклузивно за новинарски съобщения. Идеята на Facebook е то да послужи като инструмент за редуциране на времето, за което потребителите ще научават интересни новини. Както вече ви бяхме споделили, социалната мрежа страстно желае да се превърне в основна новинарска дестинация, която публикува събития от множество проверени източници.

Ако новинарското приложение действително дебютира в рамките на следващата седмица, то ще се присъедини към увеличаващата се с бързи темпове бройка на самосиндикални апове на компанията. Само в рамките на последната година получихме Messenger, Poke, Camera, Rooms, Slingshot, Groups и Pages.

Водещи

Най-четени